11 Şubat 2015 Çarşamba

Saçlara Ziyafet Var !

Saçlarımız güzelliğimizin aynasıdır. Günümüzün kötü geçmesini bile saçlarımızın kötü olmasına bağlarız çoğu zaman. Saçlarımızın hızlı uzamasını, sağlıklı parlamasını ve yıpranmasını engellemek çaba ister. Bunun için en iyi yöntem doğal bakım uygulamaktır. İşte size doğadan gelen mucize saç bakım ürünleri..

tuba büyüküstün saçları
Tuba Büyüküstün

Zeytinyağı: Saçı derinlemesine nemlendirir. Kuru saçı besleyip canlandırır, doğal bir parlaklık verir.
Süt: Saçınızın yumuşamasını sağlar.
Limon: Saç derinizdeki gözenekleri kapayan limon, saç derinizdeki fazla yağı yok eder. Saçın rengini de az miktarda açabilir.
Bal: Kuru ve cansız saçlara çok iyi gelir. Saça sağlıklı bir parlaklık kazandırır.
Elma Sirkesi: Kafa derisi ve saçtaki fazla yağı yok eder, kepeği önler. Özellikle yağlı saçlara öneriyorum.
Yumurta: Yumurtada fazlaca bulunan protein saç köklerini besler.

Şimdi sizlere tamamen doğal iki saç maskesi tarifi veriyorum. Herkesin mutfağında bulabileceği malzemelerden oluşan bu maskeleri haftada 1 kere kullanmanız yeterli.


Besleyici Yumurta Maskesi

Malzemeler:
1 yumurta
1 bardak süt
Yarım limon suyu
2 kaşık zeytinyağı

Tarif: Yumurta sarısını ayırın. Sarısının üzerine 1 bardak süt ve iki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Karışıma limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Saçınıza kökten uca yedirin. 15 dakika bekleyin. (Bir bone veya havluyla sarmanız daha faydalı olur.) Saçınızı durularken organik meyveli bir şampuan kullanmanız daha uygundur.

Uyarı: Sakın saçınızı durularken sıcak su kullanmayın. Kullanırsanız yumurta pişer ve saçınıza yapışır. Yağlı saçlar için yumurta akını, kuru saçlar için yumurta sarısı, normal saçlar için bütün yumurtayı öneriyorum.

Faydası: Saçınıza güçlü oranda kalsiyum ve protein sağlar. Saçınızı yumuşatır, besler ve parlatır.


Canlandırıcı Yoğurt Maskesi

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı bal

Tarif: Bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştırdıktan sonra karışımı saçlarınıza kökten uca yedirin. Kullandığınız yoğurt sade olmalı. Probiyotik olursa çok daha faydalı olur.

Uyarı: Saçlarınız çok yağlıysa elma sirkesini arttırabilirsiniz. Fakat çok fazla olması saç derinizi kaşındırabilir.


Elbette doğal saç bakım maskeleri hazırlayıp uygulamak her yiğidin harcı değil. Çünkü saçlardan arındırmak için duşta biraz çaba göstermek gerekiyor. Alternatif isteyenler için bu içeriklerin bulunduğu kozmetik saç maskeleri öneriyorum. Ancak içeriklerinde “Zararlı Kimyasal Ürünler” adlı yazımda bulunan zararlı maddelerden bulunmamasına dikkat edin.

Sağlıklı ve güzel bir gün dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder