21 Şubat 2015 Cumartesi

Gözenekleri Küçültmenin Yolları

Hepimizin hayali pürüzsüz, sıkı ve mat bir cilttir. Bunun önündeki en büyük engelse genişlemiş ve tıkanmış gözenekler. Doğru cilt bakımıyla gözenekleri küçültmek mümkün. İşte size 5 püf nokta...

natalie portman makyajı
Natalie Portman
1. Peeling
Gözenekleri temizleyen ve sıkılaştıran en önemli güzellik rutininizden biri sıkça peeling yapmak olmalı. Peeling yapmak, derinlemesine cilt temizliği için önemlidir. Haftada 1-2 kere yapmanız yeterlidir. Asla peelingi her gün yapmayın.
2. Güneş Koruması
Zararlı güneş ışınları zamanla gözeneklerinizin açılmasına ve leke oluşumuna neden olur. Bunun için mevsim kış bile olsa SPF içeren koruyucularla yüzünüzü ve boynunuzu korumalısınız. Ayrıca çilleri ve lekeleri olanların sürekli güneş kremi kullanması gereklidir.
3. Cilt Temizliği
Gün içinde içinde bulunduğunuz toz, kirli hava, sigara dumanı ve yüzünüze sürdüğünüz ürünler temizlenmezse gözeneklerin tıkanmasına ve genişlemesine neden olur. Bunun için günde 2 kere cilt temizliği yapmayı bir rutin haline getirmelisiniz. Düzenli temizlerseniz cilt nefes alır ve sıkılaşır.
4. Buhar Banyosu
Sıcak su ve buhar sürekli temas ettiği zaman cildinizi yıpratır. Fakat haftada 1 kere evde ya da güzellik salonunda yaptıracağınız buhar banyosu cildiniz için oldukça faydalı. Evde hazırladığınız bir kap sıcak suya aromaterapik yağlar ve bitkiler de katabilirsiniz. 15 dakika kadar yüzünüzü buhara tutabilirsiniz. Gözenekleriniz açıldıktan sonra bir bakım maskesi uygulayarak uygulamanızı noktalayabilirsiniz. Siyah noktalarınızdan tamamen kurtulmak istiyorsanız bazı güzellik salonlarında buhar banyosu sonrası siyah nokta temizleme işlemi uygulanmaktadır, aklınızda bulunsun.
5. Spor Sonrası Arınma
Spor yaptığınızda veya terletici aktivitelerde bulunduğunuzda yüzünüzdeki gözeneklerde ter birikip zamanla cildinizi tıkayabilir. Bunun için her spor sonrası hafif bazlı bir temizleyiciyle yüzünüzü temizlemelisiniz. Ayrıca spor esnasında temiz bir havluyla ara ara yüzünüzü silmesinizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder