12 Şubat 2015 Perşembe

10 Adımda Manikür

Ellerimiz gün içinde sürekli göz önünde olduğu için bakımlı olması şart. Bunun için kuaföre maniküre gitmek zorunda değilsiniz. Evde kendiniz yapacağınız manikür çok daha ekonomik ve sağlıklıdır. Kuaföre gidince de mutlaka kendi tırnak bakım ürünlerinizi yanınızda götürmelisiniz. İşte size adım adım manikür yapmanın incelikleri..

tırnak törpüleme



1. Bir kaba ılık su koyun ve içine bir dilim limon koyun. Limonlu ılık su tırnaklarınızdaki kiri alır.
2. Ellerinizi kuruladıktan sonra bir manikür kürdanıyla tırnaklarınızın içini kirden arındırın.
3. Tırnaklarınızdaki kütikülleri kesmenizi asla tavsiye etmiyorum. Çünkü tırnak etleriniz ölü deri de olsa tırnaklarınızın içine mikropların girmesini engelleyen doğal bir bariyerdir. Özellikle çok kesildiğinde mikrop kapmasına yol açabilirsiniz.
4. Bir kütikül kremi ile tırnaklarınızın etrafına ve etlerinize başparmağınızla masaj yapın. Masaj yaparken parmağınızın içini kullanın ve dairesel hareketler uygulayın.
5. Manikür kürdanının ucunu törpüyle düzleştirin veya törpünüzün ucuyla tırnak etinizi nazikçe ittirin. Asla keskin veya metal bir şey kullanmayın. Sadece ittirip kaldırın.
6. Nemlendirici bir el kremini elinize masaj yaparak yedirin.
7. Tırnaklarınızda oje kalıntısı varsa nemlendirici etkili bir asetonla veya oje çıkarıcıyla eski ojeyi tamamen temizleyin.
8. Oje sürecekseniz pigmentlerin emilmesini engellemek için ilk olarak tırnaklarınıza bir kat tırnak koruyucu sürün.
9. Son olarak ojenizi 2 kattan fazla sürmeyin. Tırnaklarınızın uzun süre hava almaması tırnaklarınızın sararmasına neden olabilir.
10. İhtiyaç duyarsanız son olarak ojenizin üstüne bir kat parlatıcı sürebilirsiniz.

Bu adımların aynılarını pedikür yaparken de uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder