8 Şubat 2015 Pazar

Bilmeniz Gereken 20 Güzellik Sırrı

Her kadının bilmesi gereken güzellik sırları vardır. Bunlardan en önemli 20'sini sizin için derledim. İşte o sırlar..

1. Eyeliner çekerken veya far çizgisi oluştururken zorlanıyor musunuz? O zaman bir kart yardımıyla şekillendirin. (Kredi kartı veya kartvizit olabilir.)


2. Kirpik kıvırıcınızın iç oval kısmına kalem çekip aşağıdaki gibi uygulayın. Tam olarak düzgün olmasa da kalem çekmeye zorlananlar için iyi bir çözüm. Çünkü 30 saniyenizi almıyor.

3. Rimeli uygularken göz kağağınıza mı bulaşıyor? Öyleyse gözünüzün üstüne bir kağıt veya kartvizit tutarak sürmeyi deneyin.

4. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için gözünüzün içine, beyaz veya açık renkli kalem çekmeyi deneyin. Ayrıca gözleri olduğundan büyük gösterir ve yorgun görünümü azaltır.
Megan Fox

5. Yanlışlıkla teninizden daha koyu bir fondöten aldıysanız üzülmeyin, içine bir miktar yüz nemlendiricisi karıştırarak renginin açılmasını sağlayabilirsiniz.

6. Maskaranız topaklanıyor mu? Sürmeden önce bir süre sütyeninizin arasında sıkıştırın. Farkı göreceksiniz.

7.

8. Dudaklarınızı dolgun göstermek için, rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızın tam merkezine açık renkli kalem sürün.
Scharlett Johansson

9. Katılaşmış veya topaklanmış maskaranızı tekrar hayata döndürmek istiyorsanız, içine bir miktar lens solüsyonu damlatın. Fakat aldığınız 3 ayı geçmişse iltihaplanmaya yol açma ihtimali olduğundan çöpe atın.

10. Yatmadan önce makyajınızı silmeye çok üşendiğinizi biliyorum. Tek yapmanız gereken başucunuza makyaj çıkarıcı mendil koymak. Yataktan kalkıp silmekten çok daha kolay.
Araştırdım ve piyasadaki en uygun makyaj temizleyici mendili buldum. Bebak'ın acı
badem sütlü mendilleri hem iyi çıkarıyor hem de çok uygun. Kağan'da 2 tl civarıydı en son.

11. Rujunuzun gün boyunca kalıcı olmasını istiyorsanız, dudaklarınızı ince bir peçete ile kapatın ve peçetenin üzerinden dudaklarınıza transparan pudra sürün.

12. Parlak rujunuzu matlaştırmak ve kalıcı olmasını sağlamak için kullanmadan önce ucuna bir miktar kapatıcı sürün.
Rihanna

13. Tırnaklarınıza hızlı, kolay ve tatlı bir şekil mi yapmak istiyorsunuz? Yara bandı işinizi baya kolaylaştıracak.

14. Tırnak süslemek için lazım olan şeyler çok yakınınızda mevcut :)

15. Renk geçişli tırnaklar için aşağıdaki adımları izleyin. İstediğiniz renkleri bir süngere sürüp tırnağınıza bastırın. (Ben iki renkli yapmanızı tavsiye ediyorum.)

16. Ojenizi matlaştırmak için bir tırnak cilanızı az miktarda mısır nişastasıyla karıştırın.

17.  Saç ayrımınıza uygun renkte far uygulayarak, saçlarınızın olduğundan daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.

18. Tırnaklarınıza manikür yaptırmak zorunda değilsiniz. Yine de sararan tırnakları beyazlatmak ve bakımlı görünmesini sağlamak için aşağıdakileri uygulayın. (Bunun yerine alternatif olarak "limon" önerebilirim. Tırnaklarınızı limonlu suda bekletin ve farkı görün.)
Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın.

19. Yorgun gözleri saklamanın en iyi yolu göz altı kapatıcısıdır. Fakat doğru uygulamalısınız. Fotoğrafta gösterilen sol gözdeki uygulama doğru olandır. Sadece gözünüzün tam altına değil, birkaç cm daha uzatarak uygulayın.

20. Rimel sürerken kirpikleriniz birbirine mi yapışıyor? Hemen bozuluyor mu? O halde rimeli sürmeden önce kirpiklerinize pudra sürün ve üzerine rimeli uygulayın. Farkı göreceksiniz. 
Eva Longoria

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder