23 Şubat 2015 Pazartesi

En Sağlıklı Besinler

Bazı besinlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda uzmanlar sıkça tartışıyor. Tartışılan besinlerin yanı sıra bir de şimdiye kadar hiç sağlıksız olduğu düşünülmeyen besinler var. İşte bu tartışmasız sağlıklı besinleri sizler için araştırıp derledim. Buyrun bir göz atın, hangilerini seviyorsunuz ?..

kırmızı elma


Brokoli
Vitaminlerin çoğu brokolide var. Yanı sıra brokolinin içinde potasyum, kalsiyum, demir gibi faydalı mineraller de var. Kansere karşı koruma sağlıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çoğu kişinin sevmediğini biliyorum. Fakat bu kadar faydasından sonra sevmeye çalışmak gerekiyor. Buharda pişirme yöntemi brokoli için en uygunu. Ayrıca brokoliyi aldığınız zaman mikrobu çözülsün diye bir süre sirkeli suda bekletmenizi öneriyorum.

Yeşil Çay
Kilo vermek, bağırsakları güçlendirmek için yeşil çay vazgeçilmez bir içecek. Ayrıca içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklığınızı güçlendirir. Yağ yakımını arttırdığı da bir gerçek. Sık sık ödem problemi yaşıyorsanız mutlaka günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmelisiniz. Yeşil çay bütçenizi de sarsmaz.

Elma
Birçok hastalığa karşı savaşan elma vücut için en faydalı besinlerden biri. Elma, C vitamini deposudur ve doğal bir antioksidandır. Sindirime yardımcı olur. Her gün 1 elma tüketmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir adet elmanın, bir fincan kahveden daha çok uyku açtığını biliyor muydunuz ?

Kivi
Bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük rol oynayan kivi, birçok hastalıkla adeta savaşır. C vitamini açısından zengindir. Posa oranı yüksektir ve kabızlığı önler.

Nar
Hastalıklara karşı korur. İyi bir idrar söktürücüdür ve enerji verir, yorgunluğu giderir.


Sağlıklı günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder