1 Temmuz 2015 Çarşamba

Göz Çevresi Bakımı İçin 5 Öneri

Yaşımız kaç olursa olsun, yüzümüzde en çok yıpranan yer göz çevremizdir. Güldüğümüzde, konuşurken en çok oynattığımız mimik çizgilerimiz göz çevresindedir. En çok makyaj malzemesini de göz çevremize kullandığımızı düşünecek olursak, göz çevremize ekstra bakım uygulamamız şarttır. Göz çevremiz çok çok ince bir deriye sahiptir. Bu yüzden cildinize nemlendirici sürmeniz tek başına yeterli değildir. Göz çevrenize kat kat fazla özen göstermeniz gerekir. Göz çevremizin 0.02 mm inceliğinde olduğunu da bilmenizde fayda var. İşte göz çevreniz için 5 önemli bakım önerisi..


1. Güneş gözlüğü kullanın. Gözleriniz ve göz çevreniz için belki de en önemli husus güneş gözlüğü kullanımıdır. Göz çevrenizin erken yaşta kırışmasını desteklemek istemiyorsanız genç yaştan itibaren yaz-kış kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmalısınız. Güneş gözlüğü alırken hiçbir şekilde cimri davranmayın. Çünkü sağlığımız ve güzelliğimiz için çok önemli olan bu aksesuar, iyi kullanıldığında yıllarca eskimeyen bir eşyadır. Tabii ki ne olursa olsun güneş en tepedeyken güneşe çıkmamanız gerek. Ayrıca unutmamak gerekir ki ucuz gözlükler yarardan çok zarar bırakır. Güneş ışınları faydalı olsa da UVA ve UVB ışınları zararlıdır. Gözlerimizi sürekli kıstıkça kaz ayağı oluşumu artar. Kısacası güneş gözlüğü şart!

2. Güneş kremi kullanın. Hem cildiniz hem de göz çevreniz için nemlendirici özellikli SPF korumalı ürünler kullanmanız gerek. Sadece yazın değil kışın da faktörü düşük de olsa güneş kremi sürmeniz gerekir. Hatta karlı günlerde kardan yansıyan ışınlar daha zararlı olduğundan, özellikle güneş kremi sürmelisiniz. SPF, "Sun Protect" Faktörü olarak adlandırılır. Yani buna GFK (Güneş Koruma Faktörü) de denebilir. Özellikle beyaz tenliler en az 30 SPF içeren güneş koruyucu kremlerden kullanmalı.

3. Nemlendirin. Diğer maddelerde de belirttiğim gibi göz çevrenizi nemlendirmek çok daha önemlidir. Sabah-akşam yaşınıza uygun bir nemlendirici kremle cilt nemini destekleyin. Gratis'lerde satılan Dirty Works kremi genç ciltlere öneririm. Fiyatı da 15 tl civarında. Detaylı bilgi için Gratis Alışverişim'e tıklayın. 

4. Bakımda süreklilik önemli. Çok yorgun olsanız dahi sabah-akşam bakım rutininizi asla geçiştirmeyin. Önemli olan bakımın sürekliliğidir, bunu unutmayın.

5. Hem içten hem dıştan besleyin. Cildinizi dıştan ne kadar besleseniz de en önemli şey yediklerinizdir. Gerçekten ne yiyorsak oyuz. Çok bakımlı görünen kadınların erken yaşlanması da bu yüzdendir. Yaşınız ilerledikçe cildinize kolajen desteği yapmayı da unutmayın.


Kesinlikle kendi önerilerim bunlar. Umarım sıkılmadan, keyifle okumuşsunuzdur. Öpücükler.. :)

3 yorum:

  1. Merhaba canım bloğunu rengarenk adlı bloğun keşif etkinliğınde gördüm takip listeme ekledim umarım sende beni takip edersin:-)yorumlaşmak dilegiyle
    http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Blog Keşif Etkinliği" yayınımızın altına yorum bırakabilirsiniz, teşekkürler. :)

      Sil
    2. "Blog Keşif Etkinliği" yayınımızın altına yorum bırakabilirsiniz, teşekkürler. :)

      Sil