1 Ağustos 2015 Cumartesi

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Herkese merhaba! Bugün sizlere çok sık rastlanan bir cilt tipi olan "yağlı cilt" için bakım önerileri vereceğim. Benim cilt tipim yağlı olmasa da zaman zaman -özellikle t bölgemde- yağlanma oluyor maalesef. Aslında yağlı ciltler, bazı konularda çok şanslılar. Mesela cilt kolay kolay yaşlanmaz, çoğu zaman genç görünür. Lafı uzatmadan yağlı ciltlerin bakımı nasıl olmalı, ondan konuşalım.. 

Jessica Biel


- Yağlı ciltlerin dış yüzeyi, yumuşak ve esnek olmak için yağa değil suya ihtiyaç duyar.
- Cilt ne kadar yağlı olsa da göz çevresindeki cilt oldukça hassastır. Hatta çoğu yağlı cildin göz çevresi oldukça kurudur.
- Yağlı cilt; geniş gözenekli, fazla sebum olan tıkanık gözenekli, sivilceli ve siyah noktalı bir yapıda olur. Genelde parlamaya yatkındır. Sürekli pudra sürmek gözenekleri iyice tıkayabilir. Bunun yerine yağ emici kağıtlar kullanmalısınız. Yağ emici kağıtlara para vermek istemiyorsanız, temiz bir klozet kapak örtüsü de aynı işlevi görecektir. :)
- Yağlı cilt bakımında sert ve aşırı kurutucu ürünler kullanırsanız, cilt aksine daha fazla sebum üretir. Bunun yerine cilt yüzeyindeki yağı nazikçe alan jel temizleyiciler kullanmalısınız. Ayrıca cilt bakımınızda sert hareketlerden kaçınmalısınız.

- Krem temizleyiciler daha çok kuru cilt tiplerine yöneliktir. Temizleyici olarak yağsız temizleyiciler ve köpüren jeller oldukça uygundur. 
- Cilt nemlendirici olarak su bazlı, inceltilmiş hafif kremler, losyonlar veya serinletici jel nemlendiriciler oldukça uygundur.
- Tonik kullanmak için en uygun cilt tiplerinden biridir. Alkol içermeyen, gözenek bakımı yapan tonikler tercih edilmelidir.
- Eğer kullandığınız tonik cildinizi tahriş ederse suyla seyrelterek kullanmayı deneyin.
- Cilt temizliği için maskeler tercih edilmelidir. Kil veya çamur bazlı maskeler cilt bakımınızı destekler.
- Nemlendiriciler, cildin üst katmanlarına nem sağlar. Bu nedenle yağlı ciltler de mutlaka nemlendirici kullanmalıdır. Cildinizin yağlı olması, nemli olduğu anlamına gelmez. Su ve yağ ayrı şeylerdir.
- Nemlendiriciyi cildinize uyguladıktan sonra kağıt mendille fazlalıkları cildinizden alın.
- Eğer cildinizde sivilceler varsa peeling yapmamalısınız. Sivilceli ciltlerde peeling yapmak, sivilcelerdeki mikrobun yayılmasına yol açabilir.


Yağlı cilt bakımı için püf noktaları sizlerle paylaştım. Umarım faydalı olmuştur. Herkese öpücükler.. :)

2 yorum:

  1. Yazılarınızı çok beğenerek takip ediyorum. Rica etsem biraz kilolar ve diyet hakkında ayrıntılı bir yazı yazar mısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ilginize teşekkür ederim :) Tabii ki yazarım, yakın bir zamanda yayınlayacağım takipte kalın

      Sil