5 Ağustos 2015 Çarşamba

Kolay Kilo Vermek için 10 Öneri

Diyet, egzersiz, detoks.. Bunlarla başa çıkmak oldukça zor. Oysaki kilo vermek için günlük atıştırmalıklarınızda birazcık değişiklik yapmak kilo vermek adına büyük bir fark yaratır. İşte size kolay kilo vermek için 10 pratik öneri..

Zayıf ünlüler
Stella Maxwell
1. Karıştırın! İçtiğiniz şekerli bir meşrubatı -örneğin meyve suyunu- maden suyuyla yarı yarıya karıştırın. Böylece tadı değişmeden aldığınız kalori yarı yarıya düşmüş olucak. Zaten Zayıflatan İçecekler yazımda bahsettiğim gibi maden suyu kilo vermek için birebir.
2. Sakız çiğneyin! Araştırmalara göre şekersiz sakız çiğnemek metabolizma hızını %20 oranında artırıyormuş.
3. Spor öncesi yeşil çay için! Kafein egzersiz öncesi veya sonrası alındığında yağ yakımını büyük ölçüde artırıyor. Yeşil çayda kafein bulunuyor, ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde yakılan kaloriyi artırıyor. Yüksek tansiyonunuz yoksa bunu sıklıkla uygulayabilirsiniz.
4. Yiyecekleri büyük kesin! Salata ve yemek malzemelerini ince ince dilimlemeyin, büyük parçalar halinde kesin. Bu sayede çiğnemeniz uzun sürecek ve tokluk hissiniz erken oluşacak. Deneyin, bana dua edeceksiniz :)
5. Yerken aynaya bakın! Yemek yerken aynaya bakmanız, araştırmalara göre %30'lara kadar daha az yemenizi sağlıyormuş. Ben araştırmaların yalancısıyım..
6. Balık yiyin! Omega-3 açısından zengin olan balığı sıkça yağsız yemeniz kilo vermenizi %20'lere kadar artırıyormuş. Ayrıca Omega-3 açısından en zengin balıklardan olan somon balığını yemenizi öneriyorum. Çünkü bu balık çok lifli ve doyurucu olduğundan küçücük bir parçası bile sizi tıka basa doyuruyor ve tok tutuyor.
7. Koyu çorba için! Çorbayı su gibi içmenizden ziyade, içinde büyük parçalarda sebze bulunması ve koyu olması  yeme miktarınızı yaklaşık %20 oranında azaltıyormuş. Benden söylemesi..
8. Yediklerinizi sayın! Kafanıza göre yemektense yediklerinizi saymanız, hatta bir kenara not etmeniz çok önemli. Gün sonunda ne kadar yemişsiniz görürsünüz ve ertesi gün ona göre davranırsınız. Böylece kendinizi kontrol etmiş olursunuz.
9. Süt için! Süt su gibi tok tutan içeceklerdendir. Az yağlı/yağszı süt içmeniz metabolizma ve kilo verme açısından çok önemli.
10. Sprey yağ alın! Marketten yağ alırken mümkünse sprey şeklinde dökülen yağlardan alın veya yağınızı bir sprey şişesinden kullanın. Bu yağ kullanımını azaltmanızı sağlayacak.

2 yorum:

  1. Merhaba , blog keşif etkinliğinden geliyorum ve bloğunuzu takibe aldımmm:)
    Benim bloğuma da beklerim , sevgilerimle...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Blog Keşif Etkinliği" yayınımızın altına yorum bırakabilirsiniz, teşekkürler. :)

      Sil