11 Ağustos 2015 Salı

Giovanni Şampuan ve Saç Kremi

Organik Şampuan

Herkese merhaba! Bir süre önce Gratis'ten aldığım "Giovanni" markasına ait organik içerikli şampuan hakkında sorular almıştım ve inceleme yazısı yazacağımı söylemiştim. "Giovanni for damaged hair" serisinin şampuanını ve saç kremini kullandıktan ve bitirdikten sonra bu ürünler hakkında iyice fikir sahibi oldum. "For damaged hair", yani yıranmış saçlar için olan bu ürünler Gratis'lerde satılıyor. Bendeki saç kremi sanırım seyahat boyu. Gratis'lerdeki küçük sepetlerde satılan bir ürün. Şampuanının da tam boyunu kullandım. Giovanni'nin bu saç bakım ürünlerini sevdim mi, bir daha alır mıyım?..
Her şeyden önce Giovanni'nin dikkatimi çeken özelliği içeriği oldu. Organik ve Vegan içeriklere sahip. Hayvanlar üzerinde test yapmıyor. İçeriklerin bir kısmı organik USDA sertifikalı ve %100'ü vegan. Paraben, SLS, SLES gibi zararlı içerikleri barındırmıyor. Hiçbir sülfat türevi yok denebilir. U.S.A. menşeili ve Gratis'te ithal ürünler arasında. Ürünlerin ambalajlarını ve içeriklerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. 

Giovanni içeriği
Büyütmek için fotoğrafa tıklayın.


Giovanni şampuanın içeriğinin doğallığına rağmen köpürme performansı oldukça fazla. Koku olarak doğal bir greyfurt kokusu içeriyor. Turunçgil kokularını seviyorsanız bayılırsınız ama ben sevmediğimden pek bayılmadım. :) Giovanni saç kremine gelecek olursak kokusuz bir saç kremi. Küçük bir ürün olmasına rağmen şampuandan daha bereketli çıktı. Az bir miktar uygulasam bile saçlarımın açılmasına yetiyor. Aşırı bir yumuşaklık vermiyor ama ışıltı katıyor.Giovanni Şampuan'ı içeriğinden ve temizleme performansı açısından sevdim. Ama bir daha alır mıyım? Almam. Çünkü çok bereketsiz çıktı. 250 ml bir ürün ve ben bu şampuanı birkaç duşta bitirdim! Sonuç olarak çok ucuz bir şampuan da olmadığından ayda 2-3 kutu almaya değmez. Renk olarak sarıya dönük bir krem rengi.


Giovanni Şampuan'ı özetlemem gerekirse, köpürme performansı oldukça iyi. Genelde organik şampuanlar saçı biraz kurutuyor; Giovanni'de öyle bir sorun yaşamadım. Yıpranmış saçlar için olduğundan, içeriği daha zengin sanırım. Benim saçlarımda kimyasal işlem yok fakat yıpranmışlık var. Saçlarıma iyi geldiğini, beslediğini söyleyebilirim. Tabii mucize bir sonuç yok ortada zaten oldukça bereketsiz bir ürün. Saçlarınız kısaysa tavsiye edebilirim ama benim gibi saçlarınız belinize kadarsa şampuan birkaç yıkamada bitiyor. :D

Giovanni Saç Kremi'ni özetlemem gerekirse, Giovanni şampuanın aksine oldukça bereketli bir ürün. 60 ml bir ürün olmasına rağmen 1 aydır bitmiyor. Bu yüzden şampuanı büyük alsanız da saç kreminin küçük boyunu alıp eşitleyebilirsiniz. Yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar saç kremini saç uçlarıma yayıyorum ve oldukça yeterli geliyor. Çok fazla olmasa da yeterli bir yumuşaklık ve açılma sağlıyor. Kokusuz, beyaz bir saç kremi. Küçük boyunu aldığımdan uygun fiyatlı bir üründü, bir daha alabilirim.

Benim Giovanni saç bakım serisiyle ilgili düşüncelerim bunlardı. Siz de kullandıysanız yorum bırakmayı ve bloguma üye olmayı unutmayın! Öpücükler..


Satış Yeri: Gratis
Fiyatı: 16 tl, 5 tl
Puanım: 8/10

6 yorum:

  1. ben şampuan değiştirmekten sanırım tırsar oldum :) o yüzden hiç kullanmadım sen güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. saç kremini seyahatte vb alabilirim :) saçların çok güzelmiş bu arada bakımı zor değilmi benimde seninki kadar uzun saçım var ama açıp da dolaşamıyorum sürekli elektrikleiniyor ince düz saçın derdi bitmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım çok mutlu oldum :) Evet zaten şu anda daha da uzadı canım mecburen kestircem biraz. Saçlarım hiç işlem görmediğinden çok zor değil ama bakım şart :) Düz saçlı olduğun için şanslısın bence föne gerek olmuyor.

      Sil
  3. içerik,koku vs olarak ilgimi çekti deneyebilirim elimdekileri tüketince:)
    bu arada bana da beklerim :)
    bidolukozmetik.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, blog tanıtımı buraya: http://guzellikrutinim.blogspot.com.tr/2015/07/blog-kesif-etkinligi.html?m=1 :)

      Sil