5 Mart 2015 Perşembe

Dudak Çatlaklarına Çözüm

Kış aylarında çoğu bayanın yaşadığı sorun dudakların çatlaması ve ruj sürünce kötü bir görüntü oluşturmasıdır. Dudaklarınıza yaptığınızı bazı kötülükler dudak çatlamasına neden olabilir. İşte size 10 süper bakım önerisi...


  1. Dudaklarınızı yalamayın. Dudaklarınızı yaladığınız zaman buharlaşan tükürüğünüz dudağınız nemini kaybeder ve zamanla çatlar.
  2. Dudaklarınızı kemirmeyin. Dudaklarınızda kabuklar olduğunda dişinizle kemirmeyin. Bu kanamasına ve yara olmasına sebep olur. Bir an önce bu kötü alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.
  3. Yeterli su için. Cildinizin olduğu gibi dudaklarınızın da nemini koruması vücudunuza içten aldığınız suyla sağlanır. Bu yüzden bol bol su içmelisiniz.
  4. Ruj sürmeden önce lip balm uygulayın. Dudaklarınıza ruj sürmeden önce nemini koruması için nemlendirici bir balm uygulamalısınız. Mat ruj sürecekseniz hafif ve parlak olmayan yapıdaki lip balmları tercih edin.
  5. Dudaklarınıza da peeling yapmalısınız. Ev Yapımı Dudak Peelingi adlı yazımda dudaklarınıza nasıl peeling yapacağınızdan bahsetmiştim. Peeling haricinde dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş fırçanızla dudaklarınızı da fırçalarsanız ölü deriyi temizlemiş olursunuz. Dudak peelingi veya dudak fırçalama işleminden sonra nemlendirici balm uygulamayı unutmayın.
  6. Nemlendirici özellikte rujlar kullanın. Ruju sadece dudağa renk veren madde olarak düşünüp kalitesiz almak büyük bir hatadır. Nemlendirici ve SPF içerikli rujlar almanız dudak bakımı açısından oldukça önemli.
  7. Gece yatmadan önce ve sabah kalkınca dudak bakımı yapmalısınız. Gece yatmadan önce süreceğiniz dudak nemlendirici gece boyu dudaklarınızı yumuşatır. Sabah kalkınca bunu yinelemeniz etkisini artırır.
  8. Meyve tüketin. Meyvelerde bulunan vitaminler cilt sağlığında olduğu gibi dudak sağlığı için de önemli.
  9. Lip balmınızı yanınızda taşıyın. Lip balmınızı yanınızda taşıyın ve sık sık tekrarlayın. Özellikle de balmınızın SPF güneş koruması içermesi de oldukça önemli.
  10. Sigara içmeyin. Sigara dudak sağlığına da olumsuz etki yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder