29 Kasım 2015 Pazar

Bitenler & Ürün İncelemeleri (Ekim- Kasım 2015)

Herkese merhaba kızlar! Yeni bir üniversite, yeni bir ev, Antalya derken tabii uzun bir süre yerim yurdum belli değildi. :) Bu güzel sebeplerden dolayı biten ürünlerimi saklama şansım pek fazla olmadı. Yine de birkaç ürünüm yeni yeni birikti. Yazmazsam olmazdı! İki aylık bir bitenler yazısı olucak kısa da olsa. O halde hemen başlayalım..

ekim kasım 2015 bitenler



Elidor - Şampuan (Sağlıklı Uzayan Saçlar): Restorex'ten sonra bu şampuanı da merak ediyordum, saç uzatma üzerinde etkisi var mı diye. Bir alışveriş merkezinde şampuan + saç kremi setini görünce bir şans vermek istedim. Çok bereketli bir ürün değildi. Ben yaklaşık 2-3 haftada bitirdim. Etkisine gelecek olursak, saç uzatma gibi bir etkisini görmedim. Zaten kısa sürede bittiği için bu konuda fikir vermedi bana. Saçlarımı dökmedi, saç dökülmemi biraz azalttı diyebilirim. Ancak benim saçlarımı, özellikle de saç uçlarımı biraz kuruttu. Saçlarım şu aralar kuruya dönük. Normal saçlar için olduğundan çok da kötülemek istemem. "Restorex mi, Elidor mu?" derseniz, tabii ki Restorex derim. Restorex hakkında ayrıntılı incelememi okumak isterseniz buraya tık. Özetlemem gerekirse, saç kremiyle uyum içinde olan, ortalama bir şampuan. Saç kremi henüz bitmedi. Fiyat olarak 350 ml şampuan + 200 ml saç kremi 6.90 tl'ydi. İçeriği çok temiz olmayan bir market şampuanı. Bir arkadaşım "Elidor unutkanlık yapıyormuş." dedi! Çok saçma bir varsayım ama siz de böyle bir şey duydunuz mu acaba? :D

Dalan d'Olive Şampuan: Benim kullandığım, kuru ve yıpranmış saçlar için onarıcı şampuanıydı. Eve'de şampuan incelemesi yaparken hem çok uygun fiyatlı, hem de için SLS, silikon, paraben vs bulundurmayan bir şampuan olması çok ilgimi çekti. İyi ki almışım hatta Restorex'lerim bittikten sonra buna geri döneceğim. Silikon olmamasına rağmen o kadar güzel yumuşatıp parlatıyor ki içeriğine tekrar tekrar bakıyorum inanmayıp. Köpürmesi de çok iyi SLS olmamasına rağmen. 5 tl gibi uygun bir fiyatı var. Çok bereketli olmasa da etkisine değer. 400 ml'lik bir şampuan. Saç kremi kullanmanıza gerek bile kalmayabilir. Temizlemesi çok iyi. Saçlarımda ilk defa böyle hem pürüzsüz hem nemli bir etki hissettim. Kesinlikle alın diyorum. Saç kreminin de küçük boyunu kullandım. Onun fiyatı biraz daha pahalı ama gayet güzel, şampuanla uyum içinde. Puanım 10!

Palmolive - Body Butter El ve Vücut Sabunu: Çikolatalı diye aldığım bir sabun. Henüz bitmedi ama ambalajını atmadan tanıtmak istiyorum ve zor biteceğe benziyor. Çünkü kokusu pek hoş değil. Aynı serinin sıvı sabununa bayılmıştım. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ancak bunun kokusu hiç ona benzemiyor. Çikolataya çok uzak bir koku, ne olduğu belirsiz. Köpürmesi orta, temizlemesi iyi fakat hiç yumuşatmıyor normal bir sabun etkisi var. Beğenmedim. Uygun fiyatına aldanmayın. 2 tl civarı olması lazım.

Catherine Arley - Nemlendirici Fondöten: Bu fondöteni yıllar önce bacaklarıma uygulamak için almıştım. Yapısı bozulmadı fakat aldığım zamanı hatırlamadığım için artık çöpe gidecek. Uygun fiyatlı bir yerli marka olmasına rağmen oldukça kaliteli. Kapatıcılığı oldukça yüksek. Cildi biraz kurutuyor. Kıvamı yoğun. Bütçeniz kısıtlıysa şans verebilirsiniz. Benim gibi bacak fondöteni olarak kullanacaksanız yoğun kıvamından dolayı tavsiye etmem, pratik değil. Yüz için bir şans verebilirsiniz.

benri pamuklu çubuk

Benri - Kulak Temizleme Çubuğu: Makyaj yaparken, eyeliner sürerken pamuklu çubuğu su gibi tüketiyorum. Artık bunların sivri uçlu makyaj temizleme çubuklarından da çıktı fakat çok işlevli olduğu için genelde klasik pamuklu çubuk tercihim. Bunu da kutusu çok şeker miniminacık olduğu için aldım. 50'li bir ürün. Bu kutuya şu anda başka şeyler koyup kullanıyorum. Klasik benri pamukları kalitesi, tavsiye edilesi. :)

ekoz kozmetik dolap ve tuvalet kokusu

Ekoz Kozmetik - Dolap ve Tuvalet Kokusu: Lavantaları olan bu kokulardan firma bana 5 adet göndermişti geçtiğimiz günlerde. Yaklaşık 3 hafta kadar kokusunun devam ettiğini duymuştum. Kullanmaya başlayalı tam 1 ay oldu. Odalara ve havadar yerlere astığım kokular daha kısa sürede bitti fakat küçük tuvalete ve dolabıma astığım kokular hala bile kokuyor. :) Detaylı yazısı burada.


Umarım yazımı keyifle okumuşsunuzdur. Yorumlarınızı, ürünler hakkındaki fikirlerinizi yazmayı unutmayın. Şimdilik hoşçakalın kızlar, öpüldünüz..
instagram:guzellikrutinim

16 yorum:

  1. gelsin şimdi yeniler canım :) elidorun unutkanlık yaptığını ilk kez senden duydum )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım :) Valla bence de çok saçma kim dediyse :D

      Sil
  2. Elidor iyi gelmiyor benim saçlarıma.. iyi ki de gelmiyor zaten unutkanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de pek iyi gelmedi canım zaten içinde silikon var kullanmasak daha iyi

      Sil
  3. Palmolive hindistan cevizlisi var bende de..Kokusuna bayılıyorum, banyoya her girişimde buram buram hindistan cevizi geliyor burnuma..Takipteyim, bende beklerim. Tebessumle=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palmolive'in hindistan cevizlisini de deneyebilirim, teşekkürler. Takipteyim canım :)

      Sil
  4. Palmolive ve super kokulari ilk alindiginda guzel bekledikce degisiyolar... etkinlikten kesfettim blogu.takibe aliyorum.bende yeni bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
  5. Amazing post dear! You have a wonderful blog:)

    www.bloglovin.com/blog/3880191

    YanıtlaSil
  6. Benim bloğa bir uğrasan ya güzel bir mim hazırladım ve seni mimledim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, yorum attım sen de bak :)

      Sil
  7. Bu senin ilk mimin mi.Benim seni mimledigimi söyleyip tabi ismime link verip sonra soru ve cevapları yazıyorsun. Örnek olarak http://hulyaninsirlari.blogspot.com/2015/12/guzellik-ve-bakm-bloglar-mim.html?m=1 bakabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ilk mimim :) Teşekkür ederim şu anda çok yoğunum birkaç gün içerisinde yayınlayacağım, öpücükler :)

      Sil
  8. çok güldüm :)unutkanlık mı yapıyormuş :) Daha önce hiç duymamıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da çok saçma geldi ama zaten standart market şampuanlarında olan içeriklerin zararlı olduğu belli bir şey, içeriğinde farklı bir şey göremedim ben :) Bir arkadaşım dedi nerden duyduğu meçhul :)

      Sil