4 Kasım 2015 Çarşamba

10 Yaş Gençleştiren 10 Öneri

Zaman hızla ilerliyor ve ölmekten çok yaşlılıktan korkar olduk. Kendimize iyi baktığımız sürece bedenimiz bizi yarı yolda bırakmaz bence. :) Bugün sizler için bizi 10 yaş gençleştirdiğini düşündüğüm öneriler paylaşıcam. Keyifli okumalar..

gülen kadın


1. Su! Her konuda olduğu gibi bu konuda da suyu yazmazsam olmaz. Herkesin su ihtiyacı farklı olsa da, günde ortalama 2 litre su içmelisiniz. Çay, kahve vb. içecekler suyun yerini asla tutmaz. Hatta bazı içecekler su ihtiyacını arttırdığından en ama enn çok suya önem vermelisiniz. Başka sıvıları içtiğinizde su tüketiminden düşmemelisiniz! Bedeninizin ne kadar su ihtiyacı olduğunu öğrenmek için buraya tık!
2. Kahve! Günde 1-2 fincan kahvenin faydalarını yazmama gerek yoktur sanırım. :)
3. Dengeli Beslenme! Düzensiz beslenmek ve uzun süre aç kalmak yaşlandıran etkenler arasında.
4. Yoğurt! Yoğurt da genç kalmak üzerinde fayda gösteren bir besin.
5. Fazla yağa hayır! Yağların faydalarını görmek için kararında kullanmak yeterlidir. Margarin ve hayvansal yağ tercihimiz olmamalı tabii ki. Bitkisel yağlar, özellikle de zeytin yağı her zaman iyidir.
6. Hareket! "Anti-aging'te Bir Sır: Egzersiz" adından bir kitap okuyorum şu anda. Gerçekten de egzersiz ve hareketli bir yaşam tarzı "İşleyen demir ışıldar." sözünü doğruluyor.
7. Protein! Yediklerimiz protein ağırlıklı olmalı. Aldığınız gıdalarda, kozmetikler gibi içerik tahlili yapmanız gerekiyor.
8. Sebze ve dozunda meyve!
9. Stabil kilo! Kilo alıp vermek cildimizi de yoran bir faktör.
10. Doğru ve doğal kozmetikler!

Benim önerilerim bu şekildeydi canlarım. Hepinizi kocaman öpüyor ve hep genç kalmanızı diliyorum. Gençlik bedende değil, ruhtadır unutmayın.. :)

instagram: guzellikrutinim

4 yorum:

  1. çogunu bildiğim ama ara ara ihmal ettiğim şeyler sanırım faydalı bir yazı olmuş eline sağlık canım :) seni takibe aldım bana da beklerim

    YanıtlaSil