2 Nisan 2015 Perşembe

Uzun Saçlar İçin 10 Bakım Önerisi


Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 1
Saçlarınızı her gün yıkamayın. Çoğu bayan saçlarının yağlandığını düşünerek her gün saçlarını yıkar. Oysa ki saçlarımızı nasıl alıştırırsak ona göre yağ oranı değişir. 2 günde bir yıkamaya alıştırırsak zamanla saç, yağ oranını ona göre düzenleyecektir. Bu yüzden saçları en sağlıklı yıkama düzeni 2-3 günde 1 yıkamaktır.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 2
Saç derinize masaj yapın. Biri saçlarınızı taradığında veya kuaföre gittiğinizde kendinizi daha iyi hissetmenizin nedeni saç derinizdeki masaj hissidir. Saçlar saç derisindeki kan akışına göre uzamaktadır. Saç derinize düzenli olarak masaj yaparsanız saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamış olursunuz.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 3
E vitamini takviyesi şart. Saç sağlığı için hem içten hem dıştan E vitamini takviyesi lazım. Beslenmenizde E vitaminini yeterli miktarda alıyorsanız ekstra olarak saçlarınıza E vitamini içeren bakım maskeleri uygulamalısınız. Örneğin, badem yağı E vitamini açısından zengin bir yağdır. Saç derinize badem yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 4
Saçlarınızı ısıya karşı korumalısınız. Maşa, düzleştirici, fön gibi saçları yıpratan ve güçsüzleştiren uygulamalar sandığınızdan daha zararlı. Saçınıza haftada en fazla 2 kere ısıyla şekil vermelisiniz. Ayrıca ısı ile şekil verme öncesinde saçlarınızı ısıdan korumaya yardımcı bakım kremleri/ spreyleri kullanmalısınız. Son olarak da en önemli nokta, düzleştiricinizin ya da maşanızın derecesini çok yüksek tutmamak!

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 5
Şampuan seçimi önemli. Saçlarınıza bakım yapıyorsunuz ancak şampuanı önemsemiyorsanız baştan kaybettiniz. Şampuan seçerken saç yapınıza uygun olması, doğal içerikli olması ve mümkünse SLS içermemesi gerekli. Ayrıca şampuanı bir avuç dolusu almak yarardan çok zarara neden olur. Bu yüzden daha az miktarlarda şampuanı suyla karıştırıp saça uygulamanız daha sağlıklıdır.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 6
Sağlık ve spor şart. Vücudumuz ne kadar sağlıklı ise saçlarımız da o kadar sağlıklı olur ve o kadar hızlı uzar. Bu yüzden dengeli beslenme ve spor hem vücudumuz hem de saç sağlığımız için gereklidir.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 7
Hindistan cevizi yağı saç için bir mucize! Favori saç bakım yağlarımın arasında hindistan cevizi yağı da var. Çünkü hindistan cevizi yağı saçları yoğun bir şekilde nemlendiriyor ve onarıyor. Özellikle kuru ve yıpranmış saçlar için hindistan cevizi yağını şiddetle öneriyorum.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 8
Saç bakım maskeleri kullanmalısınız. Saçınıza en az haftada bir saç bakım maskesi uygulayıp 1-2 saat beklemelisiniz. Bunu bir güzellik rutini haline getirirseniz saçlarınızdaki ışıltıyı farkedeceksiniz. Hızlı saç uzatan maske için Saç Uzatan Maske yazıma bir gözatabilirsiniz.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 9
Saçlarınızı öne eğip havluyla çekiştirmeyin. Herkesin yaptığı bir yanlış var; saçları öne eğip sert hareketlerle kurulamak. Bu saçları yıpratan ve dökülmesine neden olan bir alışkanlık. Hemen bu alışkanlıktan vazgeçin. Üstelik saçlarınızı sadece havluyla nemini aldıktan sonra kendi halinde kurumaya bırakmalısınız. Saç kurutma makinesiyle kurutmak saçınızı zamanla yıpratır.

Uzun Saçlar İçin Bakım Önerisi # 10
Kozmetik ürünleri abartmayın. Fazla kozmetik akıl karıştırır. Saç bakımı için kozmetik ürünlerini çok fazla kullanmak zamanla saçı tembelleştirebilir. Üstelik ne kadar doğal bakım uygularsanız saçınız için o kadar sağlıklıdır.

Saç Bakımında 10 Rutin yazım da ilginizi çekebilir..

2 yorum:

  1. Çok güzel öneriler neredeyse hepsini ben de uyguluyorum. Bir de ek olarak biotin hapı kullanıyorum uzamayan saçlarımı uzatıyor resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ben de uyguluyorum ve çok hızlı uzuyor saçlarım :)
      Biotin hapının başka tüyleri de uzattığını okumuştum bi yerde o yüzden denemek istemedim ama vitamin hapı kullanıyorum, içinde bir miktar biotin var ve faydasını hissediyorum ben de :)

      Sil