29 Nisan 2015 Çarşamba

Göz Çevresi İçin Doğal Nemlendirici: Badem Yağı

Genç yaşlarda gözaltlarımız için kırışıklık karşıtı serumlara ihtiyaç yoktur. Ancak göz çevresi kuruluğu için hafif ve doğal bir nemlendirici kullanmak sağlık ve güzellik açısından fayda sağlar. Bu yazımda benim kullandığım ve tek başına yeterli olan bir mucizeden bahsedeceğim: Badem Yağı!



Doğal Nemlendirici: Tatlı Badem Yağı
Göz çevreniz için badem yağı alırken tatlı olandan almalısınız. Elbette organik olması çok daha iyi olur ancak aktarlarda satılan doğal tatlı badem yağı almanız da yeterli olacaktır. Üstelik aşağı yukarı 5 tl tutacaktır.
Kullanım sıklığınızı ihtiyacınıza göre ayarlamalısınız. Ben her duştan sonra yüz nemlendiricimi uyguladıktan sonra göz çevreme de tatlı badem yağı uyguluyorum. Parmaklarıma birkaç damla aldığım badem yağını küçük vuruşlar ve hafif bir masajla göz çevreme sürüyorum. Zaten badem yağı cilt tarafından çok kolay emilen hafif kıvamda bir yağdır. Gece yatmadan önce uygulamanızı tavsiye ederim. Ancak gündüz de uygularsanız sorun olmaz, çünkü kısa sürede emilen bir yağdır.

Her cilt tipine aynı etkiyi göstermez elbette. Ama doğal bir tatlı badem yağının çoğu cilde uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Badem yağının bir diğer kullanım alanı da makyaj temizliğidir. Birçok doğal nemlendirici yağda olduğu gibi badem yağında da makyajı ve kiri çözen bir yapı bulunmaktadır. Tatlı badem yağını bir pamuğa birkaç damla döküp makyajınızı silebilirsiniz. Makyajınız yoğunsa ilk etapta bütün yüzünüze bulaşabilir. Pamuk yardımıyla bulaşan kısımları silebilirsiniz.

Tatlı badem yağını sadece göz çevresi için değil, vücudunuza ve yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Ben yüz ve vücut için doğal ürünler daha kolay bulabildiğim için yalnızca göz çevreme ve çatlaklarıma uyguluyorum. Çatlaklara da iyi geldiğini duymuştum. Denemekte fayda var. Göz çevresi için ise gençlere özel doğal bir nemlendirici ürün henüz keşfetmediğimden en iyisi bu. Tavsiye ediyorum herkese.

Deneyenler yorum yazarsa sevinirim :)

2 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş canım tskler takipteyim beklerim. Sevgilerle

    YanıtlaSil