11 Nisan 2015 Cumartesi

Doğal Nemlendirici: Bal

Kozmetik sektörü bu kadar gelişmişken ve kozmetik ürünleri bu kadar çoğalmışken zararlı içerikli ürünlerin yaygınlaşması kaçınılmaz. Bu yüzden bakım rutinimi yaparken olabildiğince doğal içerikli olmasına dikkat ediyorum. Yüzüme kullandığım nemlendirici ürünler haricinde doğal bir bakım sırrım var; BAL! :)


Nemlendirici Bal Maskesi
Ortalama 1 tatlı kaşığı bal bütün yüzünüze yetiyor. Balın çok yapış yapış bir kıvamı olduğundan süngerle süremeyebilirsiniz. Parmak uçlarınıza aldığınız balı dairesel hareketlerle yüzünüze yedirin. Özellikle yüzünde yara ve sivilce olanlara tavsiye ediyorum. Çünkü bal eski çağlardan beri yaralara ilaç olarak sürülen bir maddedir.

Balı bütün yüzünüze ince bir tabaka halinde sürdükten sonra yaklaşık 15 dakika bekleyin. Bu müddetçe dikkat edin yüzünüzü bir yere yapıştırmayın :)

Nemlendirici ballı bakım maskenizi 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkamanız yeterli. Yüzünüzü kuruladıktan sonra cildinize dokunduğunuzda pürüzsüz, nemli ve yumuşacık bir ciltle karşılaşacaksınız.

Bunu çok sık yapmanızı önermiyorum. Haftada 1-2 kere yapmak yeterlidir.
Her ciltte aynı etkiyi göstermeyebilir ancak eski zamanlarda ilaç olarak kullanıldığı bir gerçek! Ayrıca yüzünüz haricinde vücudunuzda uygulamak istediğiniz noktalar varsa gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Deneyenler lütfen yorumlarını paylaşsın :)

2 yorum:

  1. merhaba cnm bloğun hayırlı olsun!!! takibe aldım bende beklerim..

    YanıtlaSil