1 Mart 2016 Salı

Bitenler (Ocak 2016)

Herkese merhaba! 2016'nın ilk bitenler yazısıyla sizlerleyim. "Bitenler" yazısı yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Hatta hobim diyebilirim. Bir ürün hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olmak ve bitirdiğimiz için verdiğimiz paranın hakkını vermiş olmak hoş bir şey. :) Bu ay baya bir ürün bitirdim. Bakalım bu ürünler nelermiş..


* Son zamanlarda kameramın objektifi kırıldığından bütün fotoğraflar bulanık maalesef. :( Umarım sorun etmezsiniz. Görüntü bozukluğu için özür diliyorum.



GARNIER Saf &Temiz Neem Arındırıcı Temizleme Jeli: Bu yüz yıkama jelini haziran ayında almıştım sanırım. Yazın kullandığımda beğenmiştim. (Yazın cildim normal oluyor, kışın kuru.) Yaz bittikten sonra malum arındırıcı bir ürün olduğundan cildimi kuruttu. Ürünün üzerinde normal ve karma ciltler için yazıyor. Ama bence yağlı ciltlere de iyi gelebilir. Neem ve çay ağacı içeriyor sanırım. Kokusu o kadar güzel ki kışın bile alasım geliyor. SLS içermesi haricinde içeriğini iyi buldum. Gerçekten cildi pürüzsüz hale getiriyor. Fazla yağı ve kiri temizliyor. 6 aylık bir kullanım ömrü var. Ben çok az kullandığımdan bitiremedim son zamanlarda duş jeli olarak kullandım. Zaten tam 6 ay dolduğunda da yapısı topaklanmıştı. Fiyatı da 6 tl civarında, tavsiye ederim.



PERFECT PURITY Ağız Çalkalama Suyu: Bende olan çeşidi mavi renkte "Bahçe Nanesi" olanıydı. Sanırım %5 alkol içeriyor. Fazla yakmıyordu ağzımı. Gayet güzeldi. Fiyatı da çok uygun olduğundan alınabilir.



SCHWARZKOPF Gliss Şampuan: Bu siyah seri çok yıpranmış ve kuru saçlar için. Benim saçlarım aslında çok yıpranmış vaziyette değil ama kuruluk yaşıyorum. Bir yerel markette 1 alana 1 bedava 5 tl gibi bir fiyatı vardı. Normalde bir tanesi 10 tl civarında olduğundan hemen aldım denemek için. İlk zamanlar pek sevemedim kokusunu. Ayrıca saçımı fazla kabuk yaptı gibi geldi. Ancak birkaç yıkamadan sonra saçım alışınca hoşuma gitti. Kokusuna falan hala çok bayılmıyorum ama saç derim hassas olduğundan "beni rahatsız etmesin yeter" modundayım. Saçımla uyum sağladığından baya stok yaptım. Bu şampuandan sonra Avon'un Supreme Oils serisine geçmeyi düşünüyorum. Çünkü kokusu çok çok güzel. Her neyse, en kötü özelliği bence çok köpürmesi. Resmen saçtan arınmayan şampuan yapmışlar. Dakikalarca duruluyorum duruluyorum, halen bol bol köpük çıkıyor. Aynı zamanda tabii ki içeriğinde silikon ve sülfat bulunması bir market şampuanı klasiği maalesef..



GARNIER Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: Bu ürünü görmeyen bilmeyen yoktur artık. Fazla söze gerek yok. Fiyat- performans açısından muhteşem. Temizlemesi çok iyi. Ancak göz çevreniz hassassa benim gibi hafif kızarıklık oluşturabilir. Tavsiye edebileceğim bir ürün. Her türlü makyajı kolaylıkla temizliyor.



HOBBY Saç Kremi Küçük Boy: Hobby saç kreminin küçük/ seyahat boyunu bitirdim. Bana bu boy bir saç kremi bile 1 ay gider. Ancak bunun kapağı dökülmeyen cinstendi ve daha yarısındayken bile dökülmüyordu. Bu nedenle kestim. Genel olarak Hobby çok ekonomik bir marka zaten. Ben de saç kremlerinde bütün market şampuanlarının içeriğinin aynı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Hobby bence kullanılabilir. Etkisi normal bir saç kremi etkisiydi. Ucuz olduğu için tavsiye ederim.



DIRTY WORKS Göz Kremi: Gratis'lerde bulabileceğiniz bu ürün, gayet kaliteli ve genç ciltlere uyumlu bir ürün. Bu göz kremini Haziran 2015'te almıştım. 6 aylık bir ömrü var. Gerçekten çok bereketli bir ürün. 6 ayı geçtiğinde içinde halen biraz vardı. Kokusunda hafif bir değişim sezdiğimde henüz bitirmiştim. Bu benim ilk göz kremimdi. İlk kullanmaya başladığımda nemlendirmesini ideal bulmuştum fakat kış mevsimine girince hiç yeterli gelmemeye başladı. Farmasi'nin göz kremine geçtim. Her neyse, "Dirty Works Eye Cream" kaliteli fakat nemsiz ciltler için yetersiz bir ürün. Siz de göz kremi ilk defa kullanacaksanız bununla başlayabilirsiniz. Fiyatı da 15 tl civarında.



BATH & BODY WORKS Bali Mango Işıltılı Vücut Peelingi: Bu harika kokulu vücut peelingi Bath& Body Works'ün 2013 özel serisindendi. 2013 Antalya tatilimde almıştım. Aldıktan sonra bir kenara atıp kullanmadım. Kullanınca da müptelası oldum. :) Kokusu ve ışıltılı tanecikleri bir harikaydı! Rengi fosforlu kırmızı- pembe karışımı bir renkti. Kokusu çok güzel bir mango kokusuydu. Kalın granülleri vardı. Tek sorunu, kolayca dağılmıyor ve dikkat etmezseniz vücudunuzda/ banyoda kırmızı öbekler kalıyor. O yüzden dikkatle ince bir tabaka halinde sürmek gerekiyor. Açıldıktan sonra 12 ay geçmesine rağmen atmaya kıyamadım ve bir süre daha kullandım. :)) Çok bereketli bir üründü. Aldığım zaman 15-20 tl civarı bir fiyatı vardı. Artık yok ama bu tarz bir seri çıkarsa yine alırım. :)



BANAT Fenerbahçe Diş Macunu: Lisanslı bir ürün olduğu için küçük tüpüne rağmen pahalı bir ürün. İçeriğinde SLS bulunmuyor. Çok köpürmemesine rağmen çok kaliteli bir ürün. Beyazlatma özelliği çok iyiydi. Kısa sürede bitti ancak tavsiye ederim. 

BENRİ Renkli Kulak Çubukları: Benri'nin kulak çubuklarını özellikle makyaj yaparken çok fazla kullanıyorum. Dolayısıyla bu kocaman ürünü de kısa sürede bitirdim. :) Rengarenk eğlenceli bir görüntüsü var, tavsiye ederim. :)

FARMASİ Duş Jeli Deneme Boyları: Bu iki tester ürün, Farmasi alışverişimde kargo bedeli karşılığında gelmişti. Kargo ödediğimiz zaman bu tarz hediyeler yollamaları çok hoş oluyor. En azından boşu boşuna kargo parası vermiş hissetmiyorsunuz. :) Bu duş jelleri güllü ve aloe veralı olanlardan. İkisinin de kokusunu, köpürme performansını ve temizlik hissini çok sevdim. Ancak krem denemeleri için bu boylar fazlasıyla yeterli olsa da duş ürünleri için bence çok yetersiz. Biraz daha fazla ürün koyulsa çok daha iyi anlaşılır. Farmasi, içerik bakımından güvendiğim bir marka olduğu için büyük boylarını alabilirim.


Benim Ocak 2016 bitenlerim bu şekildeydi kızlar. Yayınlayana kadar 1 Mart oldu ama geç olsun güç olmasın. :) Sizin de denediğiniz ürünler var mı? Yorumlarınız neler? Benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Hepinize öpücükler..

12 yorum:

  1. Güzel bir paylasim olmus :) banada beklerim bayansekerr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Garnier'ın iki ürününü de kullanıp memnun kalmıştım bende bitenler yazımda jelden bitirdim bahsedeceğim, sevgiler :)

    http://menfiebrutas.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir sürü ürün bitmiş. Gelsin yeniler o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir sürü ürün bitirince hoş oluyor. Yenileri stokta :)

      Sil
  4. iyi iş çıkarmışsın gelsin yenileri diyelim o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. sizin de dediğiniz gibi maalesef market şampuanları, içinde deterjan olduğu için çok köpürüyorlar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa deterjan mı varmış? Ben SLS olduğu için sanıyordum :/ Resmen deterjanla saçımızı mı yıkıyoruz.. :(

      Sil
  6. Bayağı iyi iş çıkarmışsınız, tebrikler :)
    Gelsin mi yeniler :))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    bende kişisel bakım ürünü bitince bir rahatlık oluşuyor ki inanılır gibi değil. Yeni ürünlere yer açması, yeni deneyimlere yol vermesi kadar heyecan verici birşey olabilir mi blogger için?? :))

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil