10 Ekim 2015 Cumartesi

Göz Bazı Nasıl Yapılır ?

Göz bazı/ far bazı, göz makyajının, farın kalıcılığını ve pigmentasyonunu arttırmak için kullanılan bir kozmetik üründür. Aynı zamanda hafif renkli bir kozmetiktir. Kalıcılığından daha çok farın rengini belirginleştirdiği için tercih ettiğim bir üründür kendisi. Piyasada Essence, The Balm gibi uygun fiyatlı markaların göz bazı bulunuyor fakat bu ürünü kendimiz de kolayca yapabiliriz !

göz bazı nasıl yapılır

Baz, makyajımızın altına sürerek makyaja güzel bir zemin hazırlayan üründür. Göz bazı, makyajın olmazsa olmaz bir unsuru değildir. Örneğin, kapatıcınızdan bir miktar gözünüzün üstüne de sürerseniz benzer bir işlev yakalayabiliyorsunuz. Ama tabii ki göz bazı gibi bir güzellik varken niye kullanmayalım ?!


Birkaç deneme sonucunda en iyi göz bazına ulaştım diyebilirim. Ama tabii ki ürünü az miktarda yapıp çabuk bitirmelisiniz. Ben yaptığım bazın etkisini çok beğendim, gerçekten işe yarıyor.



kapatıcı
Göz Bazı Malzemeleri

- 1 çay kaşığı fondöten
- 1 çay kaşığı pudra
- 1 çay kaşığı göz kremi



Bu malzemeler yaklaşık oran olup, göz kararı koyarak da bir kıvam elde edebilirsiniz. Ayrıca bazı bloggerlar göz kremi değil de vücut losyonu koymuşlar, ki bence bu hiç sağlıklı değil. Vücudumuzun sert derisine uygun bir losyonu gözümüze sürmek hiç hoş değil. Ayrıca yüz kremiyle de denemiştim, kıvamı bozulup yağ kısmı ayrışabiliyor. Bu nedenle yağsız hafif, losyon kıvamında bir krem tercih etmelisiniz.


far bazı


Malzemelerin hepsini bir kaba koyup iyice karıştırıyorsunuz veee göz bazınız hazır. Hepinize kolay gelsin, kocaman öpücükler.. :)

8 yorum:

  1. En kısa zamanda denicem etkisini begendiniz mi?
    Nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınıma görüşümü de ekledim az önce. Evet çok beğendim denemelisin :)

      Sil
  2. gayet güzel.. Bloguma beklerim bende http://esyspage.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, merak edip yarin denemeyi kafama koydum. Paylasim icin tesekkürler :))
    Bu arada Gri palyaconun etkinliginden geldim ve seni takibe aldim... Bana da beklerim... www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog keşif etkinliğimize katılabilirsiniz, teşekkürler :)

      Sil
  4. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek isterim. Nurselin Mutfağı
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. çok faydalı bir yazı olmuş bende bu şekilde bir şeyler üretmeye bayılıyorum,bu arada bende yeni blog açtım senide beklerim :) http://guzellikhareketi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil